10 کارآفرین برتر جهان در سال 2020

دنیا بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به افراد باسوادی دارد که بتوانند از آموخته‌های خود در جهت تغییر رو به پیشرفت در جهان استفاده کنند. این تعریف کلی از کارآفرین را می‌توان در همۀ زمینه‌ها و رشته‌ها تعمیم داد.

کارآفرینان در خط مقدم تمام عرصه‌های تاثیرگذاربررشد جامعه حضوردارند بدون اینکه توقعی در جهت حمایت خود داشته باشند. چراکه خود را مسوول تغییر دادن شرایط موجود می‌دانند.

کارآفرینان افرادی مسوولیت‌پذیر, متعهد و سخت‌کوش می‌باشند که بیشترین سهم را دررشد و پیشرفت جوامع دارا هستند.

یقیناً هر کارآفرین با علم براینکه درابتداو طول مسیر با سختیها و مشکلات عدیده ای روبه‌رو می‌شود شروع به‌کار می‌کند ولی یک کارآفرین برتر با مدیریت استراتژیک و درایت خود که مبتنی بر تجربه,آگاهی و تخصص است موانع را یکی پس از دیگری برطرف کرده وسعی برگذراندن پله‌های ترقی یکی پس ازدیگری می‌نماید.

در این مقاله سعی براین شده تا با 10 کارآفرین برترکه از سالهای پیش تا سال2020 روند رو به‌رشدی را طی کرده‌اند‌ آشنا شویم.

جف بزوس موسس غول فروشگاه های اینترنتی (آمازون)

جفری پرستون بیزوس موسس و مدیر شرکت آمازون می‌تواند مقام اول را در لیست ده کارآفرین برتر جهان به خود اختصاص دهد. بیزوس در سال 1964در نیومکزیکو به دنیا آمد. تحصیلات دانشگاهی‌اش را در دانشگاه پرینستون در رشتۀ علوم کامپیوتر به اتمام رساند. تا قبل از ایجاد شرکت آمازون در سال 1994 بیزوس کارمند سادۀ بانک بود. اما با تاسیس شرکت آمازون که در ابتدا با نام آمازون نیز نبود از کارمندی کناره‌گیری کرد.

بیزوس پس از تاسیس شرکتش در مدت 5سال توانست به‌سرعت پیشرفت کند و درطول این مدت تعداد کارکنان خود را از 10 نفر به 8000 نفر ارتقاء بخشد.

جف بیزوس در مورد نحوۀ آغاز به کار شرکتش اذعان کرده که برنامه‌ریزی و روند کار شرکت اصلاً بی‌عیب و نقص نبوده ودر ابتدا از یک اتاق 40 متری شروع شده است.

اگر حالا شما دست روی هر کالایی بگذارید می توانید در آمازون پیدا کنید باید بدانید که در ابتدا این شرکت فقط یک فروشگاه اینترنتی فروش کتاب بوده است. نامی که بیزوس برای این فروشگاه در نظر گرفته بود “ورد و طلسم” بود,اما دوستان وی با این نام موافقت نکرده و در نهایت نام آن به “آمازون” تغییر پیدا کرد.

جف بیزوس در مورد انتخاب نام آمازون می‌گوید:”آمازون, نام بزرگترین رود جهان است. من نیز باورم این بوده است که کتابخانۀ آنلاین من روزی به بزرگترین کتابخانۀ جهان تبدیل می‌شود”.

اگرچه جف بیزوس به ایجاد شرکت آمازون به‌صورت اینترنتی و درکل کسب‌وکار آنلاین بسیار معتقد است اما این دلیل براین نبوده تا فروشگاه آفلاین آمازون را راه‌اندازی نکند. اولین فروشگاه آفلاین بیزوس یک کتابفروشی با نام “4ستاره” در سیاتل بود. دلیل انتخاب این نام کاملاً برگرفته از الگوی خرید و نحوۀ بازخورد مشتریان آمازون بود. بیزوس دراین فروشگاه کتاب‌ها و اقلامی که توسط کاربران 4ستاره دریافت کرده بودند عرضه می‌کرد.

اگر دوست دارید با جف بزوس بیشتر آشنا شوید ، بیوگرافی جف بزوس را از سایت گرداب جذب مطالعه کنید.

رابرت مرداک

رابرت مرداک شغل رسانه‌ای اش را در استرالیا کلید زد و بعد از چند سال شرکت‌های خود را به انگلستان,آمریکا و آسیا گسترش داد.

روندی که رابرت مرداک برای مدیریت محتوای روزنامه‌هایش پیش گرفت سبب شد تا خوانندگان آن روزبه‌روز افزایش یابند بطوریکه در چند سال اخیر هر روز حدود سه میلیون نسخه از روزنامه‌های او در انگلستان به‌فروش می‌رسد.

رابرت به‌دلیل داشتن حمایت‌های سیاسی دولت انگلستان توانست شرکت‌های رسانه‌ای خود را بیش از پیش توسعه دهد ودر نهایت شبکۀ تلویزیونی”اسکای‌نیوز” را به‌همراه چند شریک دیگر راه‌اندازی کند. بعدها این شرکت کوچک توانست با کمک شرکت‌های ماهواره‌ای به یک ابررسانۀ تلویزیونی و اینترنتی به نام “بی‌اسکای‌بی”تغییر شکل داد که تلویزیون اسکای‌بی بخش کوچکی از این ابرغول رسانه‌ای بود.

مرداک فعالیت‌هایش را فقط به اروپا و آمریکا محدود نکرد. رابرت استارتی‌وی را که شرکتی ژاپنی بود با قیمت یک میلیارد دلار خرید و چند سال بعد از آن نیز شبکۀ “فارس وان” را راه‌اندازی کرد تا سیطرۀ امپراطوری رسانه‌ای اش را در کل جهان کامل کند.

تاداشی یانای

امپراطوری لباس نامی‌ست که سایت بلومبرگ برای تاداشی یانای, کارآفرین ژاپنی در نظر گرفته‌است.

یانای در سال 1949 در ایالت یاماگوپی ژاپن چشم به جهان گشود. پدرش یک خیاط بود و پس ازتولد تاداشی اقدام به بازگشایی یک فروشگاه لباس مردانه کرد که در آن فقط لباس‌هایی که خودش می‌دوخت به‌فروش می‌رساند.

تاداشی پس از یک دهه کارکردن در کنار پدر در سن 35سالگی اقدام به بازگشایی فروشگاه خود در شهر هیروشیما کرد و در همان زمان نام فروشگاه پدر را به نام “fast resailing” تغییر داد.

یانای با سخت‌کوشی و جدیت توانست در عرض سه سال حدود 100 فروشگاه زنجیره ای لباس در ژاپن افتتاح کند که همۀ آنها را به احترام پدر “fast retail” نامگذاری کرد.

این کمپانی برای اشخاصی که سبک زندگی مدرن را ترجیح می‌دهند, لباس‌هایی ازجنس کشمیر, ابریشم و کتان ارائه می‌دهد. تاداشی یانای که حالا به‌عنوان یک میلیاردر در ژاپن شناخته‌شده است در سال 2010 توانست جایزۀ بین‌المللی خرده فروشی را به خود اختصاص دهد.

یانای اعلام کرده که هدفش این‌است که تا سال 2020 به بزرگترین کمپانی خرده فروشی دنیا تبدیل شود. او در جواب اینکه راز پیشرفت و موفقیت را در چه می‌داند گفته: “شاید به نظر بسیاری من آدم موفقی باشم اما اشتباهات بسیاری داشته‌ام! مردم اشتباهاتشان را خیلی جدی می‌گیرند! مساله این است که شما باید مثبت فکر کنید و باور داشته باشید که دفعه بعد موفقیت از آن شما خواهد بود”.

لئونید میخلسون

لئونید میخلسون در سال 1955 در روسیه متولد شد. پدرش رییس یک کارخانۀ بزرگ تولی خطوط لولۀ گاز بود. لئونید در سال 1977در رشتۀ مهندسی عمران فارغ‌التحصیل شد.

در سال 1985 به درجۀ مهندسی ارشد شرکتی که در زمینۀ خطوط اولۀ بود نائل آمد و در سال 1987 جانشین شرکت بزرگ پدرش در زمینۀ خط لوله و تاسیسات صنعتی شد. او پس از ریاست این کارخانه بزرگ آن را به یک شرکت خصوصی تبدیل کرد و نام آن‌را به “نووا” تغییر داد. لئونید پس از این سمت رییس کل شرکت سرمایه‌گذاری “نووامین” شد که نووا جزیی از این شرکت بود.

در زمان به‌دست گرفتن نووامین لئونید شروع به خرید چند شرکت نفت و گاز کرد و توانست حق امتیاز حوزه‌های مختلف گازی را در اختیار بگیرد. او در حال حاضر رییس هیات مدیره شرکت “نوواتک” می‌باشد که در زمینۀ اکتشاف و پالایش نفت و گاز فعالیت دارد. حدوداً3600 نفر در این شرکت مشغول به فعالیت هستند.

میخلسون یکی از کسانی بود که با پشتکار وبه‌دلیل افتخاراتی که به‌دست آورده مدال افتخار فدراسیون روسیه را به خود اختصاص داد.

گنادی تیموشنکو

گنادی تیموشنکو موسس و مالک شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی “ولگا” می‌باشد. او در سال 1952در ارمنستان به دنیا آمد. 6 سال از کودکی خود را در آلمان گذراند ودرسال 1976 با مدرک مهندسی برق از موسسه فنی که در سن‌پطرزبورگ قرار داشت فارغ‌التحصیل شد. یک سالبعد در کارخانۀ ایژورسکی که در زمینۀ ژنراتورهای برقی متخصص یود شروع به‌کار کرد.

در سال 1988 به سمت معاونت ارشد شرکت نفت نائل آمد. او د راین سمت اولین خطوط صادرات فراورده‌های نفتی به غرب را راه‌اندازی کرد و توانست با این کار به یکی از برجسته‌ترین افراد در صنعت تجارت شوروی تبدیل شود.

تیموشنکو در سال 1991 روسیه را ترک کرد و در یک شرکت فنلاندی که فعالیتش وارد کردن نفت و فراورده‌های آن ازروسیه وانتقال آن به اروپا بود شروع به‌کار کرد. پس از چند سال توانست به مدیر عاملی این شرکت دست پیدا کند. در سال 2007 تیموشنکو شرکت ولگا را که یک شرکت سرمایه‌گذاری بود بازگشایی کرد. تیم ولگا سرمایه‌های بین‌المللی را در زمینۀ حمل‌ونقل خدمات مالی و انرژی و زیرساخت‌ها مدیریت می‌کند.

استیو بالمر

استیو بالمر در سال 1956 در شهر دیترویت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. پدر او یکی از مدیران ارشد خودرو بود.

در سال 1977 درجۀ عالی در رشتۀ ریاضیات کاربردی از دانشگاه هاروارد فارغ‌التحصیل شد.

در تاریخ 1395 شمسی توسط شخص بیل گیتس در قسمت مدیریت مالی شرکت مایکروسافت استخدام شد. در سال 2000 استیو بالمر به‌عنوان مدیریت عامل شرکت مایکروسافت انتخاب شد. از سال 2006 که بیل گیتس خودش را بازنشسته کرد بالمر توانست شیوه‌های جدید مدیریتی خود را دراین شرکت اعمال کند و همین مدیریت صحیح سود شرکت را از 25 میلیارد به 75 میلیارد برساند.

بالمر تا به امروز توانسته چندین استارتاپ موفق را در شرکت مایکروسافت راه‌اندازی و سود خوبی را عاید شرکت کند.

موکش آمبانی

موکش آمبانی کارآفرین سرمایه‌گذار و مدیر ارشد اجرایی هندی‌ست. موکش در سال 1957در هند دیده به جهان گشود.

در سال 1981 موکش در سن 24 سالگی در شرکت پدرش که “ریلانکس” نام داشت مشغول به‌کار شد. اوبا خلاقیت و پشتکار ستودنی چند شرکت در زمینه های مختلف از جمله پلی‌استر و پتروشیمی و نساجی را با هم ادغام کرد.

او سرانجام توانست به سمت مدیرعاملی و دارندۀ بیشترین سهام شرکت ریلانکس که یکی از بزرگترین شرکت‌های خصوصی در هند بود شود. این شرکت در زمینه‌های نفت, گاز, مخابرات, پتروشیمی و رسانه فعالیت می‌کند. موکش آمبانی موسس و مالک پالایشگاه جام نگر که بزرکترین پالایشگاه نفت جهان می‌باشد است. شرکت ریلانکس در سال 2008تنها شرکت هندی از میان 1000 شرکت با “بیشترین احترام در جهان ” توسط مجلۀ فوربز شناخته شد.

آمبانی در سال 2016 شرکتی مخابراتی خودش با نام “جیو” را راه‌اندازی کرد که در آن خدمات اینترنت پرسرعت با قیمتی مناسب عرضه میکند. این شرکت مخابراتی اینترنت ارزان و پرسرعت را در کوتاهترین زمان برای کاربران هندی فراهم آورده است.

بیل گیتس

بیل گیتس در سال 1955 در سیاتل واشنگتن بدنیا آمد. پدر گیتس وکیل دادگستری بود و مادرش معلم مدرسه و جزو اعضای هیات مدیره یک شرکت خیریه بود.

بیل در سن 13 سالگی شروع به یادگیری برنامه‌ نویسی کرد. در سال 1973 بیل گیتس برای تحصیلات آکادمیک به خواست پدر وارد دانشگاه هاروارد شد و همین زمینۀ آشنایی او را با استیو بالمر فراهم آورد.

گیتس در زمان دانشجویی اولین برنامۀ بیسیک را برای یک میکرو کامپیوتر نوشت و همین جرقه‌ای بود برای ساخت شرکت مایکروسافت. او با دوست دوران مدرسه‌اش پل آلن مشغول ساخت نرم‌افزار برای کامپیوترهای خانگی کرد. آنها در سال 2005 حدوداً2/6 میلیون دلار برای پروژۀ مایکرسافت هزینه کردند.

در سال 1999 بیل یک کتاب در زمینۀ اینکه کامپیوتر چطور می‌تواند در تجارت و کسب‌وکار مشکلات کاربران را حل کند نوشت. این کتاب به 25 زبان مختلف دنیا ترجمه شد ودر 60 کشور قابل دسترس است.

با وجود مشکلات فراوان بر سر راه مایکروسافت د دهۀ 90 و سال 2000 این شرکت همچنان در ردۀ بزرگترین شرکت‌های جهان است. بیل گیتس یکی از موفق‌ترین کارآفرینان و سرمایه دارترین تاجران جهان است.

مشاهده بیوگرافی بیل گیتس یکی از ثروتمندترین کارآفرینان جهان

ایلان ماسک

ایلان ریو ماسک در سال 1971 در آفریقای جنوبی متولد شد. در 10 سالگی اولین کامپیوتر شخصی را برای خودش خریداری کرد و از همان کودکی شروع به یادگیری برنامه‌نویسی کرد و توانست در سن 12 سالگی اولین بازی رایانه‌ای خودش را با نام “blaster” طراحی کرد. در سال 1995 او با شرکت برادرش کیمبال ماسک یک شرکت نرم‌افزاری با نام “زیپ2″را راه‌اندازی کردند.

در سال 1999 ایلان ماسک x.com”” را به عنوان یک شرکت پرداخت ایمیلی راه‌اندازی کرد که بع از یک سال با ادغام این شرکت با شرکت اینفینیتی نام آن به “پی پال” تغییر پیدا کرد. در سال 2002 ایلان سومین شرکت خود را راه‌اندازی کرد. این شرکت که”اسپیس اکس” نام داشت در زمینۀ نکنولوژی‌های فضایی تاسیس شد و شخص ایلان ماسک مدیرعامل و مدیرفناوری شرکت شد.

تسلا موتورز در سال 2003 توسط دو شریک به نام های ابرهارد و تارپینینگ تاسیس شد و تقریبا اولین شرکتی بود که درزمینۀ وسایل نقلیۀ الکتریکی راه‌اندازی شد و از آنجایی که ایلان صاحب ایده‌های حافظ محیط زیست بود در سال 2004 با سرمایه‌گذاری شخصی در این استارتاپ شریک شد. او در سال 2008 به سمت ریاست تسلا موتورز نایل شد.

تیم تسلاموتورز در سال 2014 از دو ماشین با موتور دوال رونمایی کرد که به سیستم اتوپایلوت مجهز بود. این ماشین‌ها انقلابی در صنعت وسایل نقلیه حافظ محیط زیست ایجاد کرد. اگر به دنبال تجربه موفقیت های بیشتر هستید، پیشنهاد می کنیم کتاب زندگینامه موفق ترین افراد جهان را مطالعه کنید.

 

نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.