مهاجرت

این متن مقدمه ای مهاجرت است!

به واسطه خواندن کتاب هم نام از جومپا لاهیری با زوایای خاصی از مهاجرت مواجه شدم، در پاراگراف بعد توضیحی در خصوص کتاب مطرح می کنم که بخشی از موضوع داستان رو افشا می کنه، پس اگر قصد خواندن کتاب رو دارید این یه پاراگراف رو نخونید.

کتاب در مورد یک زوج جوان بنگالی که به واسطه تحصیل به آمریکا مهاجرت کردند. این کتاب به بیان مسائل و مشکلاتی که این زوج از بدو ورودشون به آمریکا تجربه می کنند پرداخته، به طوری که شما با شخصیت های داستان همراه می شید و حسی مشابه اون هارو تجربه می کنید. تفاوت فرهنگی، تفاوت پوشش، تفاوت باورها، تفاوت اعتقادات دینی و سنت ها، دوری از خانواده، تولد فرزندان به دور از خانواده و… . در ابتدا به مشکلات زوج بنگالی و بعد به واسطه فرزند دار شدن، مشکلاتی که بچه ها به دلیل دوگانگی فرهنگ خانواده با مدرسه و اجتماعی که در آن بزرگ شدند دارند از کودکی تا جوانی رو بهش پرداخته.

به عنوان فردی که پیش از این چندین بار به مهاجرت فکر کردم، بعد از خواندن کتاب تصمیم گرفتم تا مجدد در این زمینه جستجو و مطالعه کنم. در نتیجه با جستجو مهاجرت+متمم به متن های محل توسعه مهارت های من رجوع کردم و بعد از اون سایت محمدرضا شعبانعلی، مرور چند اپیزود از پادکست خانه های من رادیو دال (موضوع این پادکست در خصوص مهاجرت و تجربه افراد در مدت مهاجرت و بعد از آن هست) پرداختم و خلاصه ای از خوانده ها و شنیده هام رو اینجا به صورت چند قسمتی می نویسم.

البته مهاجرت صرفا مهاجرت از مکانی به مکان دیگر و لزوما به خارج از ایران در نظر گرفته نمیشه، بلکه ترک شغل، شهر، زندگی و … رو هم می توان به عنوان مهاجرت لحاظ کرد. (با این حساب من پیش از این چندباری مهاجرت کردم). به نظرم مهاجرت خوبی ها و بدی هایی داره، از خوبی هاش میشه به خارج شده از منطقه امن، ایجاد تغییر و تجربه های جدید اشاره کرد و بدی هاش هم می تونه غربت، تفاوت فرهنگی و دشواری های ناشی از مهاجرت … اشاره کرد.

“ترک کردن و مهاجرت، از تصمیم‌های سخت و پرهزینه‌ی زندگی هر یک از ماست که بارها و بارها با آن مواجه می‌شویم. گاهی اوقات ترک کردن یک محیط یا یک شرایط، می‌تونه شروعی برای از دست دادن تمام داشته‌ها باشد و گاهی اوقات می‌تواند آغازی برای یک زندگی جدید محسوب شود.”

اگر منبع مناسب دیگه ای هم سراغ دارید خوشحال میشم پیشنهادش کنید.

نویسنده مطلب: سارا یحیایی

منبع مطلب

ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.