دانشمند ایرانی در کلاس درس سوئدی

قرار بود که به عنوان یک تکلیف زبان سوئدی، یک متن واقعی،در مورد یک موضوع دلخواه، مثل یک شخص معروف یا هر چیز دیگه ای که دوست داریم، بنویسیم و بعد اون رو توی کلاس ارائه کنیم. خداروشکر به خوبی انجام شد. استاد و بقیه حضار گفتند که براشون جالب بوده و تا به حال اسمی ازش نشنیده بودند و چیزی در موردش نمی دونستند.

و این ترجمه متنی است که ارائه کردم.

سلام، عاطفه هستم. من ایرانی ام و امروز میخوام راجع به یک دانشمند زن ایرانی صحبت کنم به نام مریم میرزاخانی. من مریم رو انتخاب کردم، به خاطر اینکه بهش افتخار می کنم.

مریم در سال 1977 در تهران، پایتخت ایران متولد شد. مریم یک دختر نابغه بود که علاقه زیادی به کتاب خواندن داشت. او در بهترین مدرسه تهران درس میخواند. و هر روز بعد از مدرسه برای پیدا کردن و خریدن کتابهای جدید به کتابفروشی میرفت.

مریم یک بچه باهوش و جلوتر از سنش بود؛ طوری که در دبیرستان، مسائل ریاضی دانشگاهی رو حل میکرد.

در سال 1994، سال سوم دبیرستان، مریم مدال طلای المپیاد ریاضی ایران رو گرفت و در همون سال موفق به دریافت مدال طلای المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ شد.

در سال 1995، سال چهارم دبیرستان، در المپیاد ریاضی کانادا مریم توانست با کسب امتیاز 42 از 42 مدال طلای ریاضی رو به دست بیاره.

مریم اولین دختر در دنیا بود مدال طلای المپیاد ریاضی میگرفت.

او اولین دانش آموز ایرانی بود که دو بار مدال طلای ریاضی گرفت.

و او اولین ریاضیدان در دنیا بود که توانست، امتیاز کامل رو به دست بیاره!

بعد از اتمام دبیرستان، مریم رشته ی ریاضی رو در دانشگاه شریف، بهترین دانشگاه ایران، انتخاب کرد؛ چرا که اون عاشق ریاضی بود.

در سال 1998، یک گروه از باهوش ترین دانشجویان ریاضی برای مسابقه ریاضی به اهواز، شهری در قسمت جنوبی ایران، سفر کردند. مریم و تعدادی از دوستانش؛ در این مسابقه مدال طلا کسب کردند. هنگام برگشت، اتوبوس به یک دره سقوط کرد و شش نفر از نوابغ ریاضی ایران در این حادثه فوت کردند و فقط سه نفر از آنها جان سالم به در بردند که مریم یکی از آنها بود.

در سال 1999، مریم از دانشگاه شریف فارغ التحصیل شد و برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. او دوره ی دکترا را در دانشگاه هاروارد گذراند و در سال 2004 مدرک دکترای ریاضی را از آنجا گرفت. و بعد کارش را به عنوان استاد ریاضی در دانشگاه پرینستون شروع کرد.

در سال 2005، مجله تخصصی پوپیولار ساینس آمریکا، مریم میرزاخانی را به عنوان یک نابغه و یک ذهن برترمعرفی کرد.

در سال 2008، مریم در سی سالگی؛ کار خود را به عنوان استاد، پروفسور و محقق ریاضی در دانشگاه استنفورد شروع کرد.

در سال 2009، انجمن ریاضی آمریکا جایزه بلومنتال را به خاطر دستاوردهایش در ریاضی، به او اهدا کرد.

مریم پروژه های تحقیقاتی زیادی در زمینه ریاضیات انجام داد؛ همچنین او توانست مسائل بسیار پیچیده ریاضی که ریاضیدان ها، زمان زیادی روی آن مطالعه کرده بودند را حل کند.

در سال 2014، مریم برنده جایزه فیلدز شد!

جایزه فیلدز، بالاترین مدال در ریاضی است که حتی به اون نوبل ریاضی هم گفته می شود. این جایزه هر چهار سال یک بار به دانشمندان برگزیده ی زیر چهل سال اعطا می شود.

مریم اولین ایرانی بود که این جایزه را دریافت کرد.

همچنین او اولین زن در دنیا بود که موفق به کسب این جایزه شد.

در سال 2016، مریم به عضویت آکادمی ملی علوم آمریکا در آمد. عضویت در این آکادمی، ارزش زیاد و پرستیژ بالایی در بین دانشگاهیان دارد.

مریم در سال 2006 با جان واندراک که اهل چک و استاد دانشگاه استنفورد بود ازدواج کرد و ماحصل این ازدواج دختری به نام آناهیتا است.

در ژوئن 2017، اعلام شد که مریم به دلیل سرطان در بیمارستانی در آمریکا بستری شده است. مریم از چهار سال قبل به سرطان پستان مبتلا شده بود.

در 14 جولای 2017، مریم در سن چهل سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.

مریم، یک دختر، یک محقق، یک استاد، یک همسر، یک ریاضیدان و یک مادر بود. مریم یک انسان عالی و یک زن به تمام معنا بود.

روز تولد مریم، دوازدهم می، 22 اردیبهشت به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات، نامیده شده است.

عاطفه

نویسنده مطلب: Atefe

منبع مطلب

نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.