آیا استفاده از ترانزیت فرودگاه نیاز به ویزا دارد؟

ویزای ترانزیت یک نوع ویزای مسافرتی است که به شما امکان می دهد تا زمانی که به مقصد خود برسید از کشور دیگری عبور کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید از تهران به فرانسه بروید، اما پرواز مستقیمی وجود ندارد باید با رزرو پرواز غیرمستقیم، در یکی از فرودگاه های دبی یا دوحه توقف کنید، و سپس به فرانسه بروید. در این صورت باید ویزای فرودگاهی یا ترانزیت کشور دبی یا دوحه را از قبل دریافت کنید. البته قوانین کشورها برای استفاده از ویزای ترانزیت فرودگاه متفاوت است.

ترانزیت فرودگاه چیست؟ آیا استفاده از ترانزیت، نیاز به ویزا دارد؟

ترانزیت فرودگاه یک منطقه تعیین‌شده در یک فرودگاه بین‌المللی است که می‌توانید تا زمانی که منتظر پرواز بعدی برای رفتن به مقصد نهایی باشید، در آن منطقه حضور داشته باشید. مناطق ترانزیت به مسافران این امکان را می دهد که بدون نیاز به ویزا در فرودگاه منتظر بمانند. اما این قوانین برای کشورهای مختلف از جمله برای اتباع ایرانی متفاوت بوده و ایرانی ها در اکثر فرودگاه ها باید ویزای ترانزیت تهیه کنند.

تفاوت بین مسافر انتقالی و ترانزیت چیست؟

یک مسافر ترانزیت، سفر خود را با همان هواپیما و از فرودگاه دوم ادامه خواهد داد و نیازی به پیاده شدن از هواپیما ندارد. اما مسافر انتقالی، باید پرواز خود را در هواپیما یا شرکت هواپیمایی دیگری ادامه دهد. معمولا مسافران انتقالی باید دوباره در فرودگاه مراحل چک این را انجام دهند. هنگام رزرو بلیط هواپیما می توانید متوجه شوید که جزو کدام نوع از مسافران هستید. پس از جستجوی پرواز دلخواه، در قسمت اطلاعات بلیط هواپیما، مبدا و مقصد، نوع هواپیما، مدت توقف و شرکت هواپیمایی مشخص شده است. در صورتی که شرکت هواپیمایی و یا هواپیمای شما تغییر کند و مدت زمان توقف شما طولانی باشد باید هواپیمای خود را تغییر داده و ویزای ترانزیت دریافت کنید.

مدت زمان ویزای ترانزیت چقدر است؟

بسیاری از کشورها برای صدور ویزای ترانزیت قوانین سختگیرانه ای را وضع کرده اند به همین دلیل بیشتر آن ها اجازه حضور بیش از حد از زمان پرواز را به مسافرین نمی دهند. به همین دلیل هنگام درخواست برای ویزا، باید بلیط هواپیما به مقصد دوم را که زمان پرواز آن دقیقا مشخص شده است، ارسال کنید. در صورتی که مدت حضور شما از حد مشخص شده بیشتر باشد ممکن است با صدور ویزای ترانزیت مخالفت کنند. این قوانین به منظور جلوگیری از حضور غیرقانونی و پناهندگی افراد می باشد.

در این میان برخی از کشورها مانند دبی و قطر به مسافران اجازه می دهند که مدت زمان بیشتری را حتی تا 7 روز، در آن کشور حضور داشته باشید. این نوع ویزا، فرصت مناسبی برای بازدید و سفر به دو کشور است.  البته برای دریافت این ویزا باید بلیط هواپیما به مقصد دوم را نیز ارائه دهید و برای پروازهای رفت و برگشت ویزای توریستی تهیه کنید.

ویزای فرودگاهی زمان توقف در کشور
ویزای ترانزیت قطر 3 روز
ویزای ترانزیت دبی 4 روز
ویزای ترانزیت شینگن 1 روز
ویزای ترانزیت ترکیه 2 روز
ویزای ترانزیت کویت 7 روز
ویزای تراتزیت عمان 1 روز

قوانین دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی

قوانین صدور ویزای ترانزیت فرودگاه با توجه به کشور مقصد، فاصله بین دو پرواز و تابعیت فرد متقاضی متفاوت است. در ادامه شرایط و قوانین دریافت ویزای ترانزیت فرودگاه برای چندین کشور مهم تر را بررسی می کنیم.

ویزای ترانزیت قطر برای ایرانیان

اگر بلیط هواپیما غیر مستقیم رزرو کرده اید و باید از قطر عبور کنید و همچنین مدت زمان توقف شما بیش از 5 ساعت باشد، باید برای ویزای ترانزیت قطر اقدام کنید. ویزای ترانزیت قطر به صورت رایگان صادر می شود و می توانید از آن برای ورود و اقامت تا چهار روز (96 ساعت) در قطر استفاده کنید. بدین منظور می توانید بصورت آنلاین درخواست خود را ارسال کنید و پس از بررسی و تایید، ویزا را از طریق ایمیل دریافت خواهید کرد.

ویزای ترانزیت قطر بیش از 4 روز قابل تمدید نیست! اگر می خواهید بیش از 4 روز اقامت داشته باشید، باید برای ویزای توریستی معمولی اقدام کنید. مدارک لازم برای دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی قطر، شامل یک کپی اسکن شده از پاسپورت، بلیط هواپیما و ویزا برای کشور سوم (در صورت نیاز به ویزا) است.

ویزای ترانزیت دبی

ویزای ترانزیت دبی به صورت 48 ساعته و 96 ساعته صادر می شود. برای ویزای ترانزیت فرودگاهی دبی باید قبل از سفر اقدام کنید. اما درست مانند سایر انواع ویزای امارات، شما نمی توانید به تنهایی در سفارت یا کنسولگری امارات در خارج از کشور درخواست خود را ارسال کنید و باید یک آژانس، از طرف شما درخواست دهد. ویزای ترانزیت امارات 48 ساعته رایگان بوده اما هزینه ویزای ترانزیت 96 ساعته امارات 50 درهم می باشد. هنگام درخواست ویزای ترانزیت امارات، باید مدارک زیر را به شرکت هواپیمایی خود ارسال کنید:

  • پاسپورت معتبر با حداقل سه ماه اعتبار
  • عکس رنگی در سایز عکس پاسپورت
  • بلیط هواپیما برای سفر بعدی به کشور ثالث
  • ارائه ویزا برای کشور سوم (در صورت نیاز)

ویزای ترانزیت ترکیه

اگر قصد دارید از ترکیه به عنوان ترانزیت برای رسیدن به کشور مقصد خود استفاده کنید و حداقل یک شب در ترکیه حضور دارید، ممکن است نیاز به ویزا داشته باشید. تمام افرادی که برای ورود به ترکیه برای گردشگری و سایر مقاصد ورود نیاز به ویزا دارند برای مقاصد ترانزیت نیز، باید ویزای ترانزیت تهیه کنند. با توجه به اینکه دریافت ویزای توریستی ترکیه برای ایرانی ها الزامی نیست، می توان بدون دریافت ویزای ترانزیت از ترکیه به مقصد سوم رفت.

ویزای ترانزیت شینگن

ویزای ترانزیت شینگن سندی است که توسط کشورهای عضو منطقه شینگن با هدف تسهیل سفر برای اتباع غیر اتحادیه اروپا که برای انجام پرواز به کشور مقصد غیر شینگن خود باید در فرودگاهی واقع در منطقه شینگن فرود بیایند، ایجاد شده است. این ویزا به دارنده آن اجازه می ‌دهد بدون خروج از منطقه ترانزیت فرودگاه، از طریق یک کشور شینگن به کشور مقصد غیر شینگن خود عبور کند.

با این حال، مسافرانی که باید در بیش از یک فرودگاه از قلمرو شینگن فرود بیایند، به جای ویزای ترانزیت شینگن، باید برای ویزای شینگن معمولی اقدام کنند. در صورتی که مسافر به یکی از کشورهای عضو شینگن، یعنی در فنلاند، می رود و باید از طریق یک کشور شینگن دیگر، یعنی آلمان ترانزیت کند، نیازی به دریافت ویزای ترانزیت نیست، زیرا ویزای شینگن قبلاً به مسافر اجازه ورود به هر کشور شینگن را می دهد.

این نوع ویزا شامل سه نوع فرودگاهی با مدت زمان 1 روز، ویزای ترانزیت برای دریانوردان که از طریق بندر وارد اروپا می شوند، و ویزای ترانزیت شینگن نوع c، که مدت زمان اعتبار آن، 5 روز است. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن شامل موارد زیر است:

  • پاسپورت معتبر
  • فرم درخواست ویزای ترانزیت شینگن
  • دو عکس مشابه عکس پاسپورت
  • پرداخت هزینه ویزای شینگن به میزان 80 یورو
  • کپی ویزای قبلی در صورت وجود
  • نامه شخصی به سفارت. شما باید جزئیات برنامه سفر خود را توضیح دهید که چه زمانی قصد سفر به این کشور را دارید، کجا اقامت خواهید کرد و چه کاری انجام خواهید داد.
  • رزرو بلیط هواپیما ورودی و خروجی.
  • ویزا برای مقصد نهایی (در صورت نیاز به ویزا)

شرایط معافیت از دریافت ویزای ترانزیت

اگر یکی از موارد زیر در مورد شما صدق کند، نیازی به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی نخواهید داشت:

  • اگر در حال حاضر یک ویزای معتبر برای کشوری که در آن ترانزیت خواهید کرد دارید، نیازی به دریافت ویزا نخواهید داشت.
  • اگر دارای پاسپورت دیپلماتیک معتبر هستید.
  • در صورتی که ایران با کشور ترانزیت موردنظر یک قرارداد دوجانبه دارد (مانند ترکیه و ارمنستان)
  • در صورتی که منطقه ترانزیت (برای اتباع کشورهای خاص) را ترک نکنید. البته برای منطقه شینگن این مورد صدق نمی کند.
  • مدت زمان انتظار شما کمتر از 24 ساعت خواهد بود (در برخی از کشورها).

آیا می توانم از ویزای ترانزیت خود بیش از یک بار استفاده کنم؟

خیر، ویزای ترانزیت معمولاً فقط یک نوع ویزای یکبار ورود است، به این معنی که به محض استفاده از آن برای ترانزیت به کشور مقصد، دیگر معتبر نیست. در صورت نیاز به ترانزیت مجدد، باید دوباره برای ویزای ترانزیت جدید درخواست دهید.

نظرات
  1. افسون قنبری می گوید

    بسیار خوب بود . کاش درباره ویزای ترانزیت کویت هم می نوشتید .
    من ویزای سه سال و ده ماه کانادا را دارم و بلیت که تهیه کرده ام ۱۳.۲۰ در کویت توقف دارد . الان نمی دانم آنجا چه مقرراتی دارد ‌ . اطلاعات متفاوت و متناقضیبه من داده اند . نمی دانم برا این مدت زمان توقف باید ویزا بگیرم یا هتل بگیرم یا می توانم در فرودگاه بمانم .
    اگر مرا راهنمایی کنید منت دار محبتتون هستم .
    با سپاس قنبری

نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.