صفر تا صد آزمون آیلتس

آزمون آیلتس یکی از معتبرترین آزمون های جهان است که در اکثر کشورها و دانشگاهها قابل استفاده می باشد، این امتحان در بیش از 270 مرکز امتحانی در نزدیک به 110 کشور دنیا برگزار می شود، شما با در دست داشتن نمره قابل قبول در این آزمون می توانید نسبت به مهاجرت تحصیلی اقدام کنید.

این آزمون که توسط دانشگاه کمبریج انگلستان ، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود در دانشگاههایی نظیر کمبریج ، آکسفورد و هاروارد قابل استناد است.

کلمه ی IELTS برگرفته از International English Language Testing System

به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است .

سیستم نمره دهی در این آزمون در بازه ی 0 تا 9 می باشد که در ادامه با هر نمره از نظر ارزش گذاری آموزشی بیشتر آشنا خواهیم شد.

بخش های مختلف امتحان آیلتس

امتحان آیلتس در چهار مهارت مختلف شرکت کنندگان را مورد ارزیابی قرار می دهد که این مهارت ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening (شنیداری) – Reading(خواندن),Writing (نوشتاری) هستند.

بخشSpeaking  (مکالمه) آزمون آیلتس با توجه به زمان برگزاری آزمون یک هفته قبل از آزمون و گاها بعد از آزمون برگزار می شود.

بخش شنیداری – Listening

  • مدت برگزاری : 30 دقیقه ( نیم ساعت )
  • تعداد سوالات : چهل سوال در چهار بخش
  • فایل این بخش فقط یکبار برای شرکت کنندگان پخش می شود.
  • پیش از شروع پخش فرصت چک کردن سوالات را خواهید داشت
  • جواب سوالات می بایست در دفترچه پاسخنامه درج گردد.

بخش اول و دوم آزمون : این بخش شامل موضوعات اجتماعی بوده و مکالماتی بین افراد را مورد بررسی قرار می دهد.

بخش سوم و چهارم : در این بخش موضوعات دانشگاهی مورد بررسی قرار می گیرند. یک مکالمه ی بین چهار نفر و یک کنفرانس تشکیل دهنده ی این بخش ها هستند.

بخش مطالعاتی – Reading

  • مدت برگزاری : 60 دقیقه برای 40 سوال
  • در این بخش شرکت کنندگان می بایست به سوالات مربوط به سه متن که جمعا بین 2000 تا 2700 کلمه دارند پس از مطالعه پاسخگو باشند.
  • این بخش بر خلاف بخش شنیداری شامل زمان اضافه ای برای انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه نمی شود
  • متونی که در این بخش برای شرکت کنندگان مورد استفاده قرار گرفته اند از کتاب ها ، مجلات و جزوات عمومی انتخاب شده اند و لزوما برای خواننده ی متخصص نمی باشند.
  • بخش اول آزمون شنیداری آیلتس: این بخش پیرامون فعالیت های روزمره ی اجتماعی است .
  • بخش دوم آزمون شنیداری آیلتس: این بخش پیرامون جزوات آموزشی و نیازهای رفاهیست که برای شرکت کنندگان انتخاب شده است .
  • بخش سوم آزمون شنیداری آیلتس: این بخش متشکل از یک متن بلند با موضوعی عمومی است.

بخش Reading Academic

مدت برگزاری : 60 دقیقه (یک ساعت)

  • تعداد سوالات: 40 سوال
  • در این بخش دفترچه ی سوال شامل سه متن است که جمعا بین 2000 تا 2700 کلمه را در خود گنجانده است .
  • در این بخش برخلاف امتحان شنیداری شما وقت اضافه ای برای جابجایی سوالات از دفترچه سوالات به پاسخنامه نخواهید داشت.
  • متونی که در این بخش برای شرکت کنندگان مورد استفاده قرار گرفته اند از کتاب ها ، مجلات و جزوات عمومی انتخاب شده اند و لزوما برای خواننده ی متخصص نمی باشند.
  • در بخش دوم این امتحان برای شرکت کنندگان یک متن علمی انتخاب شده است.
  • در بخش سوم این امتحان یک متن علمی و یا استدلالی برای شرکت کننده انتخاب شده است، در صورتی که این متن حاوی کلمات تخصصی باشد واژه نامه ای کوتاه همراه آن خواهد بود.

بخش نگارش (Writing)

آزمون آیلتس جنرال

  • مدت برگزاری 60 دقیقه ( یک ساعت)
  • در این بخش شما به عنوان شرکت کننده در آزمون با دو موضوع روبرو خواهید شد که می بایست درباره این موضوعات انشا بنویسید.
  • موضوع اول (Task 1) : در این بخش از شما خواسته خواهد شد تا در متنی که حداقل از 150 کلمه تشکیل شده است مشکلی فرضی را شرح دهید .
  • در نظر داشته باشید در صورتی که تعداد کلمات استفاده شده در این متن کمتر از حداقل خواسته شده باشد شما نمره از دست خواهید داد.

(پیشنهاد می شود با توجه به تجربه ی به دست آمده در این بخش از سوالات حداکثر 20 دقیقه از زمان خود را به این بخش اختصاص دهید)

  • برای نوشتن این نامه می توانید به یکی از چهار موضوع زیر رجوع کنید و از آنها جهت سهولت در جوابگویی استفاده کنید.
  • Complaint / Request of information letter شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات
  • Job application letter نامه درخواست کار
  • Formal business letter نامه رسمی اداری
  • Personal letter نامه شخصی

موضوع دوم (Task 2): در بخش دوم این امتحان شما باید نظر موافق و یا مخالف خود را پیرامون موضوعی بیان کنید، در نظر داشته باشید که این بخش می بایست حداقل شامل 250 کلمه باشد در صورتی که از حد مجاز کلمات کمتری را استفاده کرد باشید به نسبت نمره از دست خواهید داد.

با توجه به زمان کلی شما پیشنهاد می شود 40 دقیقه از زمان خود را به این بخش از آزمون رایتینگ آیلتس اختصاص دهید.

بخش مکالمه (Speaking)

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل یک مصاحبه ی رودررو با مصاحبه کننده ی رسمی آیلتس است.

مدت آزمون : 11 تا 14 دقیقه

این قسمت از امتحان شامل سه بخش است:

بخش اول

در اولین بخش امتحان متقاضی می بایست به سوالاتی عمومی و شخصی درباره محل زندگی، وضعیت کاری، وضعیت خانوادگی و علایق خود پاسخ دهد.

بخش دوم

در این بخش موضوعی از طرف ممتحن آیلتس برای شما انتخاب می شود و شما یک دقیقه فرصت خواهید داشت تا درباره این موضوع فکر کرده و نت برداری کنید و  دو دقیقه درباره آن صحبت کنید و سپس به یک یا دو سوال درباره ی آن پاسخ دهید. در این بخش لازم نیست شما به تمامی سوالات روی کارت پاسخ دهید ولی این موضوع اهمیت دارد که در دو دقیقه صحبت خود پاسخگوی این سوالات باشید.

بخش سوم

در بخش سوم امتحان مکالمه آیلتس شما می بایست به مدت 4 الی 5 دقیقه با مصاحبه کننده مکالمه ای را برقرار کنید، در نظر داشته باشید که موضوع صحبت شما در این بخش همان موضوعی خواهد بود که در بخش دوم درباره آن صحبت کرده اید.

طریقه نمره بندی امتحان آیلتس

سیستم سنجش نمرات در آزمون آیلتس در بازه ای از 0 تا 9 است ، در آزمون آیلتس واژه ای به نام (نمره ی قبولی) تعریف نشده است و نمره ی کسب شده توسط شما گواهیست بر میزان دانش زبانی شما. همین نمره ی شما دلیلی بر قبولی و یا مردودی شما نیست اما با توجه به انتظارات شما از نمره مورد نظرتان این نمرات ارزش گذاری خواهند شد به طور کلی با توجه به همین ارزش گذاری نمره ی 5 نمره متوسط و نمره 6 به بالا نمره ی خوب تلقی می شود.

در اینفوگرافیک زیر میتوانید هر نمره و تفسیر کلی هر نمره را مشاهده نمایید .

?

آیلتس آکادمیک یا جنرال ؟

در این بخش قصد داریم به بررسی و معرفی دو نوع امتحان آیلتس آکادمیک و جنرال بپردازیم .

همانطور که در جریان هستید آزمون آیلتس به دو نوع آکادمیک Academic  و جنرال  General  تقسیم می گردد که هرکدام از  این امتحانات برای هدف خاصی تعریف شده اند و شما می بایست با توجه به هدف گذاری خود امتحان مورد نظر را برگزینید.

تفاوت امتحان آیلتس آکادمیک و جنرال

شاید مهمترین تفاوت این دو نوع از آزمون آیلتس در مقصدی است که شما با کسب نمره مربوطه به سمت آن هدایت می شوید.

آیلتس آکادمیک : این امتحان مخصوص متقاضیانی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان به نیت ادامه تحصیل در دانشگاههایی را دارند که در آنها زبان انگلیسی زبان مورد تدریس می باشد.

آیلتس جنرال : این نوع از آزمون مخصوص آن دسته از متقاضیانی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان نظیر انگلستان، آمریکا،استرالیا و … را دارند و تصمیم به تحصیل در دانشگاههای انگلیسی زبان را ندارند.

یکی دیگر از تفاوت های این دو امتحان در نوع سوالات بخش های Writing  و Reading  است.

در بخش ریدینگ  این امتحان شرکت کنندگان با موضوعاتی که حول محور علمی و دانشگاهی می باشند روبرو هستند و به نوعی می توان گفت که این سوالات سختتر و در عین حال محدودتر نیز هستند.

همچنین در بخش رایتینگ این امتحان شرکت کنندگان می بایست درباره موضوعاتی که تخصصا درباره مباحث علمی و دانشگاهی می باشد شروع به نگارش نمایند، در بخش اول این امتحان (Task 1) متقاضیان می بایست حول موضوعاتی نظیر تحلیل گراف ها و نمودارها اقدام به نوشتن نمایند و در بخش دوم (Task 2) می بایست درباره موضوعی که داده شده است نظر خود را بنویسند که تعداد کلمات و الزامات این بخش در قسمت معرفی بخش رایتینگ خدمت شما ارائه شده است.

بخش های لیسنینگ و اسپیکینگ آیلتس آکادمیک هیچگونه تفاوتی با آیلتس جنرال ندارد.

نتایج امتحان آیلتس

نمره شما در امتحان آیلتس با توجه به میانگین نمرات کسب شده ی شما در تمامی مهارت های این امتحان ارزیابی شده و به صورت یک نمره در بازه ی صفر تا نه به دست می آید.

نتیجه ی امتحان شما در غالب یک کارنامه که فقط به شخص شرکت کننده در آزمون تحویل داده می شود آماده میگردد. یکی از خصوصیات این کارنامه در این است که نمره ی تمامی مهارت های شما به تفکیک درآن نمایش داده شده است.

ارسال کارنامه آیلتس

خیلی از شرکت کنندگان در آزمون آیلتس تصمیم دارند پس از تحویل کارنامه ی خود از مراکز مجاز امتحانی نسبت به ارسال این نتیجه برای دانشگاههای و یا سفارت های مورد نظر خود اقدام کنند. یکی از ویژگی هایی که شما می توانید در هنگام انتخاب مراکز آزمونی خود به آن توجه کنید این گزینه است که برخی از مراکز امتحانی پس از آماده شدن کارنامه ی شما (معمولا دو هفته بعد از امتحان) این کارنامه را برای تعدادی از محل های مدنظر شما بصورت رایگان ارسال می نمایند و در صورتی که تعداد مقصد های ارسالی شما بیش از تعداد مجاز آنها باشد می توانید با پرداخت مبلغی این کار را انجام دهید و کارنامه خود را برای مکان های مورد نظر خود ارسال نمایید.

آیا می توان به نمره آیلتس اعتراض کرد ؟

در مواردی پیش آمده است که افرادی که بعد از شرکت در امتحان آیلتس نمره خود را دریافت کرده بوده اند نسبت به این نمره اعتراض داشته و در خواست رسیدگی به این نتیجه را داشته اند.

این مساله به هیچ وجه مشکل پیچیده و بدون راه حلی نیست و نبوده است. شما میتوانید با مراجعه به مرکزی که در آنجا در امتحان آیلتس شرکت کرده اید فرم مربوطه را پر کرده و درخواست خود را ثبت نمایید، درخواست اعتراض به نمره برای تمامی بخش ها مجاز است.

یکی از موارد مهم و قابل ذکر این بخش این است که شما می بایست برای ثبت اعتراض خود مبلغ کامل شرکت در امتحان را پرداخت نمایید در صورت صحیح بودن اعتراض شما این مبلغ به شما استرداد خواهد شد ولی در صورتی که نتیجه اولیه درست بوده باشد و اعتراض شما بی دلیل باشد این مبلغ به هیچ وجه قابل استردادنیست.

استعلام نمره ی آیلتس

سیستم استعلام نمره ی آیلتس به صورت انحصاری فقط در اختیار دانشگاهها و موسساتی است که در لیست این سازمان به ثبت رسیده اند.

این امر باعث به وجود آمدن یک سیستم امن شده است که تنها به کسانی که مجوز رویت این نمرات را داشته باشند اجازه ی ورود می دهد.

این نکته یکی از نقاط قوت آزمون آیلتس است که اطلاعات آزمون شما کاملا محفوظ می ماند.

البته لازم به ذکر است که شما میتوانید با ثبت اطلاعات آزمون خود در مدتی مشخص در وب سایت مراکزی که در آن ثبت نام کرده اید مانند British Council  و IDP مدرک خود را ببینید.

همچنین شما میتوانید از طریق لینک زیر اقدام به استعلام مدارک IDP نمایید:

https://www.ieltsessentials.com/global/results

ضبط نتایج آزمون آیلتس

یکی از مشکلات آزمون آیلتس احتمال لو رفتن سوالات مربوط به این امتحان می باشد. در سالهای اخیر با توجه به لو رفتن چند موردی از سوالات آیلتس مشاهده شده است که مسئولین IDP اقدام به “ضبط” نتایج امتحان کرده اند.

متقاضیان ثبت نام در آزمون آیلتس در هنگام امضای توافق نامه امتحانات با قبول یکی از بند های این توافق اجازه ضبط نتایج را به مسئولین امتحانات می دهند، در این بند آمده است

 “آیلتس می تواند نمره های شما و طبعا کارنامه شما را پس از سیزده روزی که قول داده شده، به شما ندهد و نگه دارد”

این ضبط نمرات به دو شیوه ی فردی و گروهی صورت می پذیرد.

ضبط فردی نمرات

  1. تفاوت دست خط در جوابدهی به سوالات مربوط به مهارت های (Reading , Listening , Writing) که احتمال رخ دادن تقلب را بالا می برد.
  2. وجود تناقض در اطلاعات شخصی فرد شرکت کننده در امتحان مانند: نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد
  3. رشد ناگهانی و افزایش نمره ی شرکت کننده در بازه زمانی کوتاه یکی از دلایلی است که در صورت بروز این اتفاق نمره شما ضبط خواهد شد و شما می بایست در صورت لزوم یک و یا هر چهار مهارت امتحان آیلتس را مجددا امتحان بدهید و یا طبق درخواست کمیته برگزاری امتحانات می بایست دلیل قانع کننده ای برای این رشد ناگهانی نمرات خود را با دست خط خود نوشته و جهت بررسی در اختیار مرکز برگزاری آیلتس قرار دهید. در صورتی که دلایل شما برای تیم بررسی مجدد نمرات قانع کننده نباشد هیچ نمره ای به شما تعلق نمیگیرد.

ضبط جمعی نمرات

  1. در صورت امکان و احتمال لو رفتن سوالات مرکز امتحانی از سوی مسئولان آن مرکز.
  2. تعداد بیش از حد استاندارد افرادی که بین سوالات (Reading, Listening) دو نمره یا بیشتر با نمرات سوالات (Speaking, Writing) فاصله دارند.
  3. در صورت وصول گزارش توسط نهادهای نظارتی (سازمان بازرسی کل کشور و یا سازمان سنجش) مبنی بر دریافت رشوه توسط مراکز برگزار کننده ی آیلتس.
  4. مشاهده ی خطا در طول نظارت های سالیانه دوره ای و تصادفی برای بالا بردن کیفیت برگزاری.

آیلتس کامپیوتری چیست ؟

آیلتس کامپیوتری نوعی از امتحان آیلتس می باشد که برای آیلتس UKVI آکادمیک در برخی کشور ها که در ادامه به اسامی برخی از آنها اشاره میکنیم برگزار می شود، این امتحان از ماه مارس سال 2016 میلادی توسط آیلتس رسمیت پیدا کرده است.

این امتحان دارای نقاط تشابه و تفاوت خاصی با امتحان آیلتس کاغذی می باشد که می توان به مواردی از این نکات اشاره کرد.

شباهت ها: از نظر برگزاری امتحان و نکات امنیتی و همچنین از نظر زمان، محتوا، نوع سوالات، آزمون مکالمه هم مشابه آزمون کاغذی آیلتس است.

تفاوت ها: سه بخش Writing – Listening – Reading  به صورت کامپیوتری برگزار می شوند.

نمره آیلتس مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاههای معتبر

نام دانشگاه حداقل نمره مورد نیاز آیلتس1آکسفورد72آکادمی اقتصاد لندن7-7.5 با توجه به هر دپارتمان آموزشی3دانشگاه ادینبرو74دانشگاه کمبریج7-7.55دانشگاه گلاسکو6.5 آکادمیک 7 جنرال6کالج لندن6.5-7.5 بسته به نظر هر دپارتمان7کالج سلطنتی لندن6.58دانشگاه اکستر79دانشگاه لیورپول610دانشگاه بیرمنگام6.511دانشگاه کاتولیک لون بلژیک6.512دانشگاه اسکس5.513دانشگاه کرانفیلد6.5-714دانشگاه تورنتو715دانشگاه مک گیل6.516دانشگاه بریتیش کلمبیا6.517دانشگاه آلبرتا6.518دانشگاه مکمستر6.519دانشگاه واترلو6.520دانشگاه غربی721دانشگاه کلگری6.522دانشگاه کویینز6.5

نویسنده مطلب: parsa Kakooi – پارسا کاکویی

منبع مطلب

ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.