با بهترین دانشگاه های جهان آشنا شوید

اندازه گیری و رتبه بندی افراد، سازمان ها، کالاها و هر چیز دیگری بسیار اهمیت دارد. با کمک معیارها می توانیم همه چیز را دسته بندی کنیم و بهترین ها را پیدا کنیم. این مساله در خصوص دانشگاه ها نیز وجود دارد. در حقیقت از سال ها قبل تا کنون رتبه بندی دانشگاه های جهان، همیشه یکی از مهم ترین معیارها برای تشخیص کالج مناسب برای تحصیل بوده است. این مساله خصوصا برای کسانی که قصد مهاجرت و ادامه تحصیل در کشورهای دیگر را دارند، اهمیت بیشتری دارد. در این مقاله می خواهیم با تاریخچه رتبه بندی دانشگاه ها و همچنین بهترین دانشگاه های دنیا آشنا شویم. در ادامه همراه موسسه حقوقی سایرس باشید.

تاریخچه رنکینگ دانشگاه های جهان، ایده ای سرزمین چین

یکی از راه های جذاب دریافت اقامت اروپا، ادامه تحصیل در کشورهای اروپایی است. اگرچه در حال حاضر بهترین دانشگاه های دنیا در قلب اروپا و آمریکا قرار دارند اما ایده ی رتبه بندی یا همان رنکینگ دانشگاه های جهان متعلق به چشم بادامی هاست. در سال ۱۹۹۸ رئیس جمهور چین، قصد توسعه دانشگاه ها و افزایش کیفیت آموزشی را داشت. دانشگاه های شانگهای جیاتانگ ماموریت یافت تا رتبه دانشگاه های چین را در بین دانشگاه های سراسر دنیا تعیین کند.

از آنجا که در آن زمان رتبه بندی متعارفی در دنیا برای رنکینگ دانشگاه ها وجود نداشت، دانشگاه شانگهای جیاتانگ اولین نظام جهانی رتبه بندی دانشگاه ها را تدوین و رتبه تمامی دانشگاه ها از جمله کشور چین را مشخص کرد. این نظام اکنون یکی از معتبرترین نظام ها برای مقایسه رتبه دانشگاه هاست و به رتبه بندی شانگهای شهرت دارد. نظام رتبه بندی شانگهای ۴ معیار کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیئت علمی، خروجی های پژوهشی و سرانه کلی عملکرد دانشگاه ها را معیار رتبه بندی آن ها قلمداد می کند.

آیا نظام رتبه بندی دیگری هم وجود دارد؟

همان طور که گفتیم ادامه تحصیل در کشورهای اروپایی در کنار روش هایی مانند اقامت تمکن مالی اروپا، پرتقاضاترین روش اخذ اقامت اروپا است. در حقیقت دانشگاه های اروپایی و آمریکایی با استفاده از مدرن ترین سیستم های آموزشی بهترین خدمات را در سراسر دنیا ارائه می کنند که همین مساله موجب هجوم خیل عظیمی از متقاضیان برای تحصیل در این دانشگاه ها شده است.

دانشگاه های اروپا و آمریکا پس از رتبه بندی شانگهای خود به فکر ایجاد نظام رتبه بندی گرفتند. از طرف دیگر برخی کشورها و نواحی جغرافیایی و فرهنگی نیز اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها می کنند. برای مثال می توان از کشورهای اسلامی و رتبه بندی دانشگاه ها در آن به عنوان یک نمونه یاد کرد. بنابراین پس از رتبه بندی شانگهای بسیاری از کالج ها اقدام به راه اندازی سیستم رتبه بندی خود کردند. برای نمونه سیستم رتبه بندی QS نیز در کنار شانگهای یکی از معروف ترین سیستم های رنکینگ دانشگاه های برتر جهان است که معیارها و ملاک های بیشتری را در رتبه بندی خود لحاظ می کند.

آشنایی با ۵ تا از بهترین دانشگاه های جهان

تا اینجا با دو مورد از نظام های رنکینگ دانشگاه های جهان آشنا شدیم. در ادامه مقاله ۵ مورد از بهترین و بزرگترین دانشگاه های دنیا را با یکدیگر بررسی می کنیم. این ۵ دانشگاه هم در نظام شانگهای و هم در نظام QS و هم در سایر نظام های رتبه بندی دانشگاه ها همیشه در صدر فهرست قرار داشته اند. اطلاعات مربوط به این دانشگاه ها مرتبط با سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ است.

۱- هاروارد، بهترین دانشگاه دنیا

کسانی که حتی تحصیلات دانشگاهی ندارند، اسم دانشگاه ها هاروارد را شنیده اند. هاروارد در آمریکا قرار گرفته و یکی از مشهورترین دانشگاه های دنیا است. سیستم مدرن آموزشی در کنار بهره گیری از بهترین استاید دنیا هاروارد به یک گزینه رویایی برای دانشجویان نخبه تبدیل کرده است. بسیاری از برندگان جایزه نوبل در رشته های مختلف یا فارغ التحصل هاروارد بوده اند یا هم اکنون در این دانشگاه مشغول به تدریس هستند.

۲-استنفورد، برترین دانشگاه دنیا در علوم مهندسی و انسانی

استفنورد در ایالات کالیفرنیا آمریکا قرار دارد. این دانشگاه ها در اکثر رشته های مرتبط با علوم مهندسی و علوم انسانی در بیشتر سال ها توانسته بالاترین رتبه را به دست آورد. جالب است بدانید بسیاری از فارغ التحصلان مهندسی این دانشگاه ها موسس بزرگترین شرکت های دنیا از جمله یاهو و گوگل بوده اند. استنفورد را می توان از قدیمی ترین و پیشرو ترین دانشگاه های دنیا به حساب آورد.

۳- آکسفورد، برترین دانشگاه جهان در قلب لندن

آکسفورد را می توان یکی از قدیمی ترین دانشگاه های اروپا به حساب آورد. دانشگاهی که فارغ التحصیلانش در رشته های مختلف از علوم مهندسی تا علوم انسانی پیشگامان علوم جدید به حساب می آمده اند. این دانشگاه ها که در کشور انگلستان قرار دارد، از اعتبار علمی بسیار بالایی برخوردار است و بسیاری از دانشجویان آرزوی تحصیل در این دانشگاه را دارند. بر اساس نظام های مختلف رتبه بندی، آکسفورد همیشه جزء ۵ دانشگاه برتر جهان قرار داشته است.

۴- دانشگاه کمبریج، قدیمی ترین و معتبرترین دانشگاه اروپایی

دانشگاه بعدی لیست ما، دانشگاه کمبریج است. شاید بد نباشد که بدانیم این دانشگاه ۸۱۱ سال قبل تاسیس شده است. این دانشگاه محل تحصیل بسیاری از نخبگان دنیا از جمله آیزاک نیوتن بوده و از بدو تاسیس تا کنون همیشه یکی از گزینه های رویایی تحصیل به شمار می رفته است. همچنین کمبریج ثروتمند ترین دانشگاه اروپا است و بیشتر درآمد خود را به خاطر پژوهش هایش کاربردی اش از دولت و سازمان های خصوصی دریافت می کند. از طرف دیگر انتشارات دانشگاه کمبریج نیز به روزترین کتاب ها را منتشر و در سراسر دنیا توزیع می کند.

۵- مؤسسه فناوری فدرال زوریخ، بهترین دانشگاه سوئیس

موسسه فناوری زوریخ در کشور سوئیس قرار دارد. این دانشگاه بیشتر به خاطر رشته های مهندسی و فنی خود شناخته می شود. بزرگترین دانشمند جهان، آلبرت اینشتن فارغ التحصل این دانشگاه بوده است. این دانشگاه هم اکنون در رتبه ششم بهترین دانشگاه های جهان قرار دارد و از معبترین دانشگاه های اروپا نیز به حساب می آید.

چرا سایر دانشگاه ها در این لیست قرار ندارد؟

دانشگاه های آلمان مانند دانشگاه فنی برلین یا دانشگاهی مثل سوربن فرانسه نیز از مشهورترین و بهترین دانشگاه های اروپایی هستند. از طرف دیگر کشورهایی مانند سوئد، اتریش و دانمارک هم دانشگاه هایی معتبر و هم تراز در سطح جهانی دارند. اما ما در این لیست سعی کردیم گلچینی از دانشگاه های برتر اروپا و آمریکا را معرفی کنیم. این به معنی کم ارزش بودن دانشگاه های یاد شده نیست.

دانشگاه های برتر دنیا، برترین کالج ها در انتظار شما

در این مقاله با رنکینگ دانشگاه ها و تعدادی از بهترین دانشگاه های دنیا آشنا شدیم. در انتهای مقاله باید به این نکته اشاره کنیم که انتخاب دانشگاه باید بر اساس معیارهای مختلفی انجام شود. قطعا رتبه دانشگاه یک معیار مهم است اما بد نیست به معیارهایی مثل هزینه زندگی نیز نگاه کنیم. برای مثال هزینه زندگی در انگلیس به نسبت هزینه زندگی در یونان بسیار بالاترست. در انتهای مقاله لازم است تاکید کنیم که  موسسه حقوقی سایرس امکان دریافت اقامت اروپا را از طریق تمکن مالی اروپا، اقامت سرمایه گذاری اروپا، ویزای کارآفرینی، ثبت شرکت و همچنین اقامت از طریق مجوز کار فراهم کرده است. همکاران ما در تمامی مراحل دریافت اقامت اروپا همراه شما هستند. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر درباره ویزای سرمایه گذاری اروپا می توانید از طریق شماره تلفن ۰۲۱-۲۵۷۴۱، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نویسنده مطلب: موسسه حقوقی بین المللی سایرس

منبع مطلب

ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.